05/10/12

Homemade Bread / Pão Caseiro

Place mix in a bowls add water and mix together for 5 minutes to form a ball of dough

Place de dough on a floured surface and leave for 5 minutes. Knead and stretch for 2 minutes. Mould into a ball, rest for 5 minutes.

Shape the dough and place on to a greased baking tray or into a large loaf tin

Cover with a damp cloth or cling film and leave to rise in a warm place until the dough has the double in size for 30 or 40 minutes.

Pre-heat the oven for 230ºC or 210ºC.

Uncover and bake in the oven for about 30 minutes for a loaf, until golden brown and sound hollow when you tap the base.

Turn out and cool on a wire rack.


Before / Antes


Misture na tigela água e farinha e mexa durante 5 minutos, para formar uma bola de massa.


Coloque a massa numa superfície enfarinhada e deixe repousar por 5 minutos. Amasse e estenda por 2 minutos. Molde numa bola, e deixe a descansar por 5 minutos.

Modele a massa e coloque numa forma.

Cubra com um pano húmido ou filme de plástico e deixe crescer num local morno até que a massa tenha o dobro de tamanho, 30 ou 40 minutos.

Pré-aquecer o forno a 230 º C ou 210 º C.

Descobrir e assar no forno por cerca de 30 minutos para um pão, até estar a dourar e  som oco quando toca a base.

Retirar e esfriar sobre uma grelha.



During / Durante


After / Depois

Sem comentários:

Enviar um comentário